Van Bronckhorst wil buitenshuis ook top zijn

2 oktober 2015, 15:53

Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Feyenoord hoopt dat dit komend weekend het geval zal zijn. Ajax en PSV voeren zondagmiddag vanaf 14.30 uur een prestigestrijd in de Amsterdam ArenA en Feyenoord gaat twee uur eerder op bezoek bij De Graafschap. Als Ajax ten onder gaat tegen PSV, dan kan Feyenoord bij een overwinning in Doetinchem gedeeld aan kop komen in de Eredivisie.

Op papier is Feyenoord de grote favoriet tegen De Graafschap. "Maar dat wil niet zeggen dat het zondag makkelijk wordt voor ons", waarschuwt trainer Giovanni van Bronckhorst op het digitale onderkomen van de Rotterdammers. "Ook deze wedstrijd moet bij ons iedereen top zijn, willen we een goed resultaat neerzetten. Als dat niet het geval is, kan het zomaar een heel moeilijke middag worden. Het is duidelijk dat we de laatste wedstrijd voor de komende interlandperiode graag winnend willen afsluiten. Het zou enorm zonde zijn om punten te verspelen", stelt Gio.

Feyenoord heeft dankzij twee keurige zeges op PEC Zwolle (3-0 en 2-0) het goede gevoel te pakken gekregen, maar een uitwedstrijd is dit seizoen geen garantie op punten. "Tot dusver zijn de resultaten buitenshuis wat minder dan in thuiswedstrijden. Het gaat erom dat we in uitwedstrijden hetzelfde gaan brengen als in eigen huis", aldus Van Bronckhorst, die met Feyenoord bij PSV verloor en gelijkspeelde bij Roda JC.

Rick Karsdorp is wegens liesklachten een twijfelgeval bij Feyenoord. Bart Nieuwkoop is vervangt hem mogelijk, als de rechtsachter niet tijdig hersteld zal zijn. "We hopen dat Rick het redt, hij is een belangrijke speler in dit team en de samenwerking met Dirk Kuyt loopt steeds beter. Na de laatste training van zaterdag beslissen we over zijn inzetbaarheid", besluit Van Bronckhorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen