Heracles boekt overtuigende thuiszege op slap Heerenveen

Ger
2 oktober 2015, 22:33

Heracles is vrijdagavond te sterk gebleken voor SC Heerenveen: 2-0. In het Polman Stadion zette Iliass Bel Hassani de Heraclieden vlak voor rust op voorsprong, door de bal hard in de bovenhoek te mikken. Wout Weghorst zorgde voor de 2-0. Voor Heerenveen betekent het verlies een negatief clubrecord. De club blijft voor het eerst sinds 2009 drie duels op rij zonder doelpunt.

Vorig seizoen walste Heerenveen in het Polman Stadion nog met 1-4 over de thuisploeg heen. Dit jaar lijken de verhoudingen verschoven. Heracles toont zich een waardige subtopper, terwijl de Friezen tobbend in de middenmoot verkeren. Ook vanavond stelde Heerenveen zwaar teleur, al leek de uitploeg Heracles in de eerste helft nog te kunnen te weerhouden van een zege.

Voor het einde van het eerste bedrijf schoot uitblinker Bel Hassani zijn ploeg naar een voorsprong. Net toen Heerenveen dicht bij een doelpunt was, ontving Bel Hassani een lage voorzet van Wout Droste. De aanvaller kreeg ruimte om de bal aan te nemen binnen de zestienmeter en pegelde uit de stuit fraai de 1-0 binnen, achter doelman Erwin Mulder.

Navrátil krulde de bal fraai richting het vijandelijk doel vanaf een meter of twintig, maar zag zijn poging op de lat uiteen spatten. Kort daarna was het alsnog raak, toen Ramon Zomer een voorzet handig doorkopte richting de boomlange Wout Weghorst. Weghorst kopte onhoudbaar de 2-0 binnen, waardoor Heracles op achttien punten komt te staan in de Eredivisie.