'Duel VVV gemanipuleerd door Singaporees goksyndicaat'

3 oktober 2015, 11:36

Er is mogelijk wederom een duel van een Nederlandse club gemanipuleerd door een goksyndicaat. Volgens de Volkskrant gaat het om het oefenduel van VVV Venlo met Charleroi in januari 2013. De krant bezit een justitieel document waaruit blijkt dat de wedstrijd gekocht is door een Singaporees goksyndicaat.

VVV won de oefenwedstrijd in Turkije destijds met 1-0. Uit wedstrijdverslagen blijkt dat de arbitrage er in die wedstrijd een potje van maakte. Aan matchfixing had VVV zelf echter niet gedacht, zo laat het bij monde van woordvoerder Lucas Bremmers weten. "Ik schrik van dit nieuws", reageert hij bij de Volkskrant. "Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat iemand van ons erbij betrokken was. Ik was bij die wedstrijd en heb niks gemerkt. Het is geen prettige gedachte dat zoiets onder onze neus is gebeurd, op een veldje in Turkije voor dertig man publiek. Zo ver reikt de gokmaffia uit Singapore dus."

Vriendschappelijke duels in Turkije en Spanje zijn vaker het doelwit van goksyndicaten, beseft de KNVB. "Voetbalclubs moeten bij de organisatie van dit soort oefenwedstrijden stilstaan bij risico's op manipulatie", zegt een KNVB-woordvoerder in een reactie. "Deze nieuwe zaak kenden we niet. Het is goed dat de autoriteiten in Singapore dit onderzoeken, omdat bij dit soort verhalen de onderste steen boven moet komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen