Jonk reageert: "Ik ben wél voor aankopen bij Ajax"

3 oktober 2015, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eén van de doelen van de revolutie van Johan Cruijff bij Ajax was om de jeugdopleiding van de club te laten floreren. Cruijff wilde dat de opleiding van de hoofdstedelingen één van de beste van de wereld zou worden om zodoende het gat met de Europese top te verkleinen. Er kan gesteld worden dat dat niet echt gelukt is, al is Wim Jonk niet ontevreden over de ontwikkelingen op de Toekomst.

"Ik richt me op mijn deel, met de jeugdopleiding zijn we goed op weg", legt Jonk, hoofd jeugdopleidingen, uit bij de NOS. "Heel veel spelers maken op jonge leeftijd hun debuut. Kijk maar naar Jairo Riedewald, Kenny Tete, Davy Klaassen, Joël Veltman en Anwar El Ghazi."

Jonk ziet ook dat het eerste van Ajax op Europees niveau geen rol van betekenis meer speelt. Hij legt hoe Ajax probeert om het gat met de top toch te verkleinen. "Intern gaan we met elkaar de discussie aan. Het begint bij de vier pijlers van het plan dat we met Johan hebben geschreven, waarvan ik mede-schrijver ben: individueel opleiden, gerichte aankopen doen, attractief aanvallend voetbal spelen en samenwerking met andere clubs uitbreiden."

De oud-speler stond erom bekend dat hij liever spelers uit eigen jeugd in het eerste zag, dan aangekochte spelers. Toch blijkt dit beeld niet helemaal te kloppen. "Ik ben wél voor aankopen, maar wel gericht, niet voor de breedte."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen