NEC walst in tweede helft over zwalkend ADO heen

3 oktober 2015, 20:30   Bijgewerkt: 3 oktober 2015, 22:06

Dankzij een sterke tweede helft heeft NEC een ruime zege weten te boeken op ADO Den Haag. Hoewel het bij rust nog 1-1 stond en beide ploegen weinig lieten zien, was daar in de tweede helft geen sprake van. NEC speelde ADO van de mat en kwam zo tot een 4-1 overwinning. Het team van Ernest Faber stijgt daardoor naar de zesde plaats in de Eredivisie.

Het eigen doelpunt van Meijers in de eerste minuut leek een voorschot te zijn op de avond die ADO te wachten stond. Een lage voorzet gleed hij in het eigen doel. Hoewel ADO na twintig minuten weer gelijk maakte, mocht dat niet baten. In de tweede helft ging NEC er flink overheen, en hoe.

Vlak daarvoor had Limbombe al de 3-1 gemaakt, maar door dit doelpunt was het duel helemaal beslist. ADO kwam verder nauwelijks meer in het spel voor en mocht blij zijn dat het bij 4-1 bleef. Elke lange bal van achteruit zorgde voor paniek achterin bij de ploeg van Fraser, NEC kwam echter niet opnieuw tot scoren. Onder meer Woudenberg kopte rakelings over. Na het laatste fluitsignaal schopte Meijers uit frustratie de bal snoeihard weg, zichtbaar teleurgesteld over het optreden van zijn team in Nijmegen.