Mourinho boos op arbitrage: "Wees een keer eerlijk"

4 oktober 2015, 01:47

Eén vraag van een verslaggever van Sky Sports was voor José Mourinho voldoende om een antwoord van ruim vijf minuten te geven. De Portugese manager van Chelsea beklaagde zich na de thuisnederlaag tegen Southampton (1-3) vooral over de arbitrage.

"Je kent me, ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden. Maar voor alles wil ik nog wel iets zeggen", begon Mourinho zijn verhaal bij de Britse televisiezender. "Op het moment dat we bovenaan staan, dan hebben mensen er plezier in om ons naar beneden te halen. Op het moment dat we slecht presteren, dan hebben mensen daar weer plezier in. We worden altijd benadeeld."

Zo ook tegen Southampton, vond Mourinho. Hij is van mening dat Chelsea bij een 1-1 stand een penalty had moeten hebben na een botsing van Radamel Falcao met Southampton-keeper Maarten Stekelenburg. "Wees ook eens eerlijk naar ons toe", mopperde Mourinho. "Het was een cruciaal moment, want bij 2-1 was het een heel andere wedstrijd geworden. Maar scheidsrechters zijn altijd bang om in ons voordeel te fluiten. En weet je waarom? Omdat er dan vraagtekens worden geplaatst en kritiek wordt geuit. Daarom worden we altijd benadeeld. Neem de situatie-Diego Costa, die op basis van videobeelden wordt geschorst, terwijl anderen ermee weg komen."

"In de eerste helft hebben we niet onze kwaliteiten laten zien, maar we hadden wel volledige controle. Maar door een gebrek aan concentratie werd het kort voor de pauze toch 1-1. In de rust heb ik echter gezegd dat we niet moesten panikeren", vervolgde Mourinho. "We kwamen ook met een goede spirit het veld op, maar we kregen geen penalty omdat de arbiter bang was, zoals iedereen. Daarna verloren we het vertrouwen. De 1-2 en 1-3 waren persoonlijke fouten van ons, omdat we mentaal geknakt waren. Hierdoor gaan goede voetballers er ineens slecht uitzien."

Chelsea heeft na acht speeldagen pas acht punten. Mourinho denkt niet meer aan de titel. "Het gat is groot, al ben ik ervan overtuigd dat we in de top-vier kunnen komen. Als we dat redden, dan is dat oké, aangezien het seizoen zo slecht verloopt", besloot de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen