Agüero zet record neer: "Ik had eigenlijk geen idee"

Ger
4 oktober 2015, 09:14

Sergio Agüero vestigde zaterdag een record gevestigd in de Premier League. De spits van Manchester City maakte in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United in een tijdsbestek van twintig minuten liefst vijf doelpunten. Niemand deed dat eerder in de Engelse competitie zo snel als de Argentijn.

De 27-jarige Agüero nam kort voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening. In de eerste vijf minuten van de tweede helft maakte hij nog twee doelpunten. Nadat Kevin De Bruyne doelman Tim Krul van Newcastle ook had gepasseerd, sloeg Agüero in de 60ste en 62ste minuut weer toe. Jermain Defoe had het oude record op zijn naam staan, met vijf doelpunten in een tijdsbestek van 36 minuten voor Tottenham Hotspur in 2009.

"Ik hoop dat ik op deze weg kan doorgaan. Ik had vier competiewedstrijden geen doelpunt gemaakt, dus dan is dit extra bijzonder", aldus Agüero. "Ik had eigenlijk geen idee dat ik een record had gepakt. Dat hoorde ik pas in de kleedkamer."

Volgens manager Manuel Pellegrini was Agüero niet eens volledig fit aan het duel begonnen. Om die reden werd hij in de 66ste minuut naar de kant gehaald voor Wilfried Bony.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen