Feyenoord ontsnapt in Doetinchem na blunderende Jurjus

Ger
4 oktober 2015, 15:22

Feyenoord heeft een zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij De Graafschap. Na een zwak begin herpakten de Rotterdammers zich in de tweede helft en trokken ze de winst alsnog naar zich toe: 1-2. Flinke opstootjes, een afgekeurde goal, een blunder én veel dreiging over en weer; het was een spektakelstuk op De Vijverberg.

De Superboeren pakten vorige week in eigen huis hun allereerste punt van het seizoen. In de slotminuten viel de 2-2 binnen tegen Willem II. Maar een schamel puntje is natuurlijk te weinig, De Graafschap zal alles in de strijd moeten gooien om rechtstreekse degradatie tegen te gaan.

Het resulteerde al vroeg in de 1-0, na een aanval vol combinaties én een hakje. Erik Quekel schoot vanuit een moeilijke hoek op doel. Kenneth Vermeer kon redden, maar de aanvaller van De graafschap kreeg een herkansing en zag zijn inzet binnenrollen via de voet van Sven van Beek, die de bal ongelukkig raakte.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst liet zich op alle fronten aftroeven en had iets goed te maken tegenover de meegereisde supporters. Feyenoord pakte het eigen spel op, in plaats van mee te gaan in de harde strijd van de thuisploeg. De Graafschap leek ook wat vermoeid na de sensationele bliksemstart.

De Graafschap wist nog niet te winnen dit seizoen en zag de bui al hangen, zeker toen Hidde Jurjus Feyenoord in het zadel hielp. De doelman kon een inzet van Eljero Elia simpel keren, maar liet de bal zomaar onder zijn voet glippen. De Superboeren hadden te weinig energie om weer een offensieve en opportunistische fase te creëren, zoals dat in het begin van de wedstrijd het geval was.

Feyenoord wist de punten uiteindelijk veilig te stellen om in het spoor van koploper Ajax te blijven. De Graafschap blijft hekkensluiter en moet zich uit de kelder van de Eredivisie zien te vechten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen