Cocu: "Niet verwacht dat we zo dominant zouden zijn"

Ger
4 oktober 2015, 17:06

Trainer Phillip Cocu heeft de loftrompet gestoken over PSV na de gewonnen topper in Amsterdam. De Eindhovenaren zegevierden met 1-2 en verkleinden daarmee het verschil op titelrivaal Ajax tot twee punten.

"Ik heb enorm genoten van mijn ploeg. We hebben laten zien dat we initiatief kunnen nemen en een wedstrijd kunnen bepalen", aldus Cocu tegenover FOX Sports. "Ik had niet verwacht dat we zo dominant zouden zijn. Ik had wél verwacht dat Ajax wat compacter zou spelen om niet in de omschakeling geklopt te worden, maar nu was van échte druk op de bal geen sprake. We speelden er steeds uitstekend onderuit."

In de tweede helft kwam PSV desondanks bijna op achterstand. Viktor Fischer schoot bij een 1-1 stand op de paal. Cocu: "We voelden ons sterker, maar dan moet je wel waken voor overenthousiasme en niet met te veel mensen voor de bal gaan lopen. Gelukkig herstelden we ons daarna."

Cocu prijst Gastón Pereiro, de vervanger van Maxime Lestienne, die twee keer scoorde. "Hij is een heerlijke speler. Pereiro had een vrije rol vanaf rechts en dat heeft hij uitstekend ingevuld. Dat is ook de kracht van ons team. Dat iemand er staat als er een ander wegvalt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen