Dijks over gefluit: "Snap het, maar ging snel naar binnen"

4 oktober 2015, 18:38   Bijgewerkt: 4 oktober 2015, 19:04

Ajax was tot op deze zondag nog ongeslagen in de Eredivisie, maar de Amsterdammers liepen tegen PSV tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Voor het eigen publiek in de Amsterdam Arena had de ploeg van coach Frank de Boer weinig in de melk te brokkelen tegen de regerend landskampioen, die dankzij twee doelpunten van Gastón Pereiro met 1-2 won.

Mitchell Dijks erkent na afloop van de verloren wedstrijd dat Ajax achter de feiten aanliep tegen PSV. "Er was heel veel beweging bij hun, daar kregen wij geen grip op", concludeert hij tegenover de verzamelde media. "Normaal kunnen we domineren en vol druk zetten in de ArenA, maar dat lukte ons dit keer niet. Bij PSV was er veel roulatie op het middenveld en daarom werkte het niet voor ons", analyseert de linksachter van Ajax.

Naarmate de kraker vorderde, kreeg PSV steeds meer ruimte op de helft van Ajax. "Er vielen gaten in onze achterhoede en de wijze waarop de tweede goal van Gastón Pereiro ontstond was daar een goed voorbeeld van. We toonden wel scherpte in de kleedkamer, maar op het veld zag het er heel anders uit", weet Dijks.

Tijdens en na de wedstrijd werden de Ajacieden door hun supporters getrakteerd op fluitconcerten. "Ik heb er na afloop niet veel van meegekregen, omdat ik vrij snel naar binnen ging. Ik snap het gefluit wel. Het was namelijk niet best. We wilden een goede wedstrijd spelen en sprankelen. Als je dan alleen maar 'voetballen, voetballen!' en gefluit hoort vanaf de tribunes, dan ga je snel naar binnen", aldus Dijks. "Gelukkig zijn we volgend weekend vrij", sluit hij af als een boer met kiespijn. Hij doelt op de interlandonderbreking.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen