Bliksemstart helpt Arsenal aan ruime zege op Man United

Jw
4 oktober 2015, 19:05   Bijgewerkt: 4 oktober 2015, 19:23

Louis van Gaal heeft zondag een pijnlijke nederlaag moeten slikken met Manchester United. Arsenal was op overtuigende wijze een klasse beter op eigen terrein: 3-0. Alexis Sánchez had een groot aandeel in de zege door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Door de zege van Arsenal komen beide ploegen wat punten betreft op gelijke hoogte in de Premier League. 

Arsenal had de winst vooral te danken aan een heel sterk begin. In de eerste twintig minuten waren de mannen van Louis van Gaal niet alleen op papier de bezoekers, maar keken ze ook op het veld slechts toe. Arsene Wenger zag zijn ploeg misschien wel het beste voetbal spelen van het seizoen. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd bovendien al beslist met een 3-0 voorsprong voor The Gunners.

Al na zes minuten moest Manchester United-doelman David de Gea de eerste bal uit zijn eigen doel vissen. Mesut Özil haalde de achterlijn en stelde Sánchez in staat te scoren. Dat deed de Chileense spits overigens heel fraai door de bal achter zijn standbeen langs binnen te tikken (1-0). Een minuut later was het ook al 2-0. Na een vlijmscherpe counter van Arsenal kon Özil nu zelf scoren.

Alles lukte in deze fase bij Arsenal, dat de score tot vreugde van het thuispubliek na twintig minuten zelfs uitbreidde naar 3-0. Sánchez schoot na een soepel lopende aanval raak in de kruising. De spelers van Manchester United waren al ruim voor de rust uitgespeeld, wat te zien was aan hun gezichten. Aan de andere kant droop het vertrouwen er juist vanaf, wat vooral bij Santi Cazorla te merken was. De Spanjaard was goed voor een paar verfijnde hoogstandjes. 

In de tweede helft kreeg Manchester United een paar aardige kansen, maar de titelkandidaat kwam niet tot scoren. Wenger deelt zodoende een harde tik uit aan Van Gaal, die zijn ploeg dit seizoen nog niet zo hard door het ijs heeft zien zakken.

[photo,92768,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen