Huntelaar gooit kont niet tegen krib: "Gek van Oranje"

5 oktober 2015, 16:44

Klaas-Jan Huntelaar was één van de eerste internationals die zich maandagochtend bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk meldde. De spits van Schalke 04 gaat zich met het Nederlands elftal voorbereiden op de laatste twee duels in de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk, tegen Kazachstan en Tsjechië.

Huntelaar heeft zich met frisse moed bij Oranje gevoegd, maar kijkt terug op een teleurstellende vorige interlandonderbreking. Tegen IJsland (0-1 verlies) werd hij al vroeg gewisseld, tegen Turkije (3-0 verlies) kwam hij niet eens binnen de lijnen. Toch houdt hij zich gedeisd. "Ik concentreer me op de komende twee wedstrijden, niet op het verleden. Mijn kont tegen de krib gooien doe ik absoluut niet. Waarom niet? Omdat ik gek ben van het Nederlands elftal", aldus Huntelaar tegen het ANP.

"Ik ben altijd wel positief en dus kijk ik naar voren. Er komen twee nieuwe wedstrijden aan, daar concentreer ik me op. We moeten ze allebei winnen; hoe en met wie we dat doen, maakt niet uit", vervolgt Huntelaar. "Natuurlijk wil ik spelen, dat geldt voor iedereen, maar alleen het resultaat telt. We willen met het Nederlands elftal naar het EK, dus moeten we twee keer winnen. En dan is het afwachten wat Turkije doet", stelt de spits van Schalke.

Oranje is afhankelijk van de Turken, die punten moeten laten liggen tegen Tsjechië en IJsland. "En dat gaan ze doen", hoopt Huntelaar. "Maar laten wij ons op onszelf concentreren. Wij moeten in ieder geval zorgen dat we zelf twee keer winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen