Blind: "Het interesseert me niet van welke club ze zijn"

Jw
5 oktober 2015, 20:08

Danny Blind heeft maandagavond gereageerd op de kritiek in de media op zijn selectiebeleid. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt het 'onzin' dat hij een voorkeur zou hebben voor spelers van Ajax. "Ik probeer de beste spelers te selecteren en ken geen trainer die dat niet doet", was Blind resoluut.

"Of ze van Ajax, PSV of Feyenoord zijn, interesseert me niet. De keuzes mag je betwisten, maar ik heb daar geen gevoel bij", lichtte Blind verder toe op de persconferentie. Kwaliteit geeft de doorslag bij de keuzeheer. "Je kijkt naar spelers die zich aandienen en daar maak je keuzes in. Bij Ajax zijn dat er wat meer dan bij PSV."

De voorkeur van Blind voor Ajax zou blijken uit het regelmatige telefonisch contact met Frank de Boer, terwijl Phillip Cocu (PSV) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) minder zouden worden gevraagd om hun mening. Blind vindt ook dat onzin. "Als er aanleiding is om te bellen met een coach, dan laat ik dat niet na. Als de keuzes voor mij en mijn staf duidelijk zijn, en bij PSV was dat zo, dan heb ik daar geen vragen over. Bij Feyenoord was dat niet zo en hetzelfde gold voor Ajax. Dat lijkt mij een logische gang van zaken."

Blind zag maandag vrijwel alleen maar fitte spelers aankomen in Noordwijk. Alleen Daryl Janmaat kampt met lichte knieklachten. Een onverwachte rentree van Arjen Robben is echter ondenkbaar, meldde Blind. "Arjen heb ik meerdere keren gesproken. Hoe in de media gebracht werd dat hij misschien alsnog kon spelen, was totaal onzinning. Hij is nooit in beeld geweest." Robben hervatte vandaag de groepstraining bij Bayern München, maar is dus nog niet wedstrijdfit.

Blind beseft dat het een zware taak wordt om alsnog de play-offs te halen in de kwalificatiereeks. "We moeten in ieder geval drie punten halen in Kazachstan en dan zijn we afhankelijk van Turkije. Het is niet makkelijk, we zullen het af moeten wachten."

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 10 oktober tegen Kazachstan en treedt op dinsdag 13 oktober aan tegen het al geplaatste Tsjechië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen