Fikse schorsing dreigt voor FIFA-kandidaat Mong-joon

6 oktober 2015, 08:16

Er hangt Chung Mong-joon, kandidaat in de verkiezing van het voorzitterschap bij de FIFA, een schorsing boven het hoofd. De ethische commissie van de FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar de 63-jarige Zuid-Koreaan en riskeert een schorsing van vijftien jaar. Dat heeft hij dinsdag zelf laten weten op een persconferentie.

"Ze willen mijn campagne saboteren", sprak Mong-joon duidelijke taal op de speciaal belegde persbijeenkomst. Hij benadrukt dat hij niet verkeerds heeft gedaan. "Ze hebben mij in het vizier, omdat ik iets aan wil doen aan de bestaande machtsstructuren bij de FIFA", zei de Aziaat. Het onderzoek van de ethische commissie gaat over betrokkenheid van de kandidaat-voorzitter bij het bid van Zuid-Korea voor het WK 2022.

Mong-joon, eerder vicevoorzitter van de FIFA, wordt ervan verdacht dat hij medebestuurders gevraagd heeft om een fonds in het leven te roepen dat de ontwikkeling van het mondiale voetbal stimuleert. Zuid-Korea zou vervolgens ongeveer 700 miljoen euro uit dit potje krijgen. Er wordt gekeken of er sprake is van een verband met het WK-bid van Zuid-Korea. "Ze saboteren niet alleen mijn kandidatuur, maar ook de FIFA-verkiezingen. Maar uiteindelijk zal mijn naam worden gezuiverd", denkt Mong-joon.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen