Janmaat haakt af: Oranje met 22 man naar Astana

6 oktober 2015, 11:16   Bijgewerkt: 6 oktober 2015, 14:20

In de selectie van het Nederlands elftal voor de laatste twee wedstrijden in de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk is last-minute nog een speler afgevallen. Daryl Janmaat is afgehaakt. De rechtsachter kampt met een knieblessure. Zodoende reist Oranje met 22 spelers naar Astana, waar komende zaterdag het duel met Kazachstan afgewerkt wordt.

Bondscoach Danny Blind heeft ervoor gekozen om geen vervanger op te roepen voor Janmaat, die naast het treffen met Kazachstan ook de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië van volgende week dinsdag aan zich voorbij moet laten gaan. Zaterdag wordt er om 22.00 uur lokale tijd (18.00 uur in Nederland) afgetrapt in de Astana Arena, dinsdag wordt de bal tegen de Tsjechen om 20.45 uur aan het rollen gebracht in de Amsterdam ArenA.

Door de absentie van Daryl Janmaat lonkt het debuut van Ajacied Kenny Tete in Oranje. Rick Karsdorp was ook een gegadigde om de rechtsbackpositie te bekleden bij het Nederlands elftal, maar de Feyenoord overleefde de laatste schifting van Blind niet. Hij is bovendien geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen