"De ervaren spelers hebben moeite bij Oranje"

6 oktober 2015, 15:06

Als voormalig bondscoach houdt Frank Rijkaard de verrichtingen van het Nederlands elftal nog altijd nauwlettend in de gaten. De momenteel clubloze oefenmeester ziet met lede ogen aan dat Oranje naast het EK 2016 in Frankrijk lijkt te grijpen.

"Oranje heeft gepiekt op het WK, daarna zag je dat het team vernieuwd moest worden en dat heeft niet goed uitgepakt", concludeert Rijkaard volgens de NOS. De renovatie is volgens hem niet de enige reden dat het niet wil vlotten bij Oranje. "De ervaren spelers hebben moeite om hun gebruikelijke niveau te halen", vindt de oud-bondscoach. "Daarnaast speelt het natuurlijk mee dat er een nieuwe bondscoach voor de groep kwam te staan na het WK. Louis van Gaal wist precies hoe hij het maximale uit het team moest halen. Zijn opvolgers zijn daar niet in geslaagd."

Rijkaard werd in 2013 ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië, sindsdien zit hij thuis. Hoewel hij aangegeven zou hebben dat hij een comeback bij FC Barcelona wel ziet zitten, heeft de voormalig international niet veel behoefte om weer aan de slag te gaan. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment heb ik geen plannen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen