Van Persie: "Word gek als we allebei punten verspelen"

7 oktober 2015, 07:56

Robin van Persie merkt dat de Turken overtuigd zijn van hun deelname aan Euro 2016 in Frankrijk. Turkije en Oranje zijn in gevecht om een ticket voor de play-offs. De Turken hebben, met nog twee speelrondes te gaan, een voorsprong van twee punten op het Nederlands elftal en spelen nog tegen Tsjechië (zaterdag, uit) en IJsland (dinsdag, thuis). Die landen zijn al geplaatst voor het EK. Nederland neemt het op tegen Kazachstan (zaterdag, uit) en Tsjechië (dinsdag, thuis).

"De Turken zijn heel erg overtuigd van zichzelf", zegt Van Persie, speler van Feneberhaçe, tegen De Telegraaf. "We hebben het er in de kleedkamer een paar keer over gehad. Maar die gasten laten ook niet het achterste van hun tong zien. We maakten er grappen over, maar in werkelijkheid is het serieuze business. Dat voelen we allebei. Iedereen wil er bij zijn op het EK, zij ook. En terecht. Maar zij hebben twee heel moeilijke wedstrijden. Daarom leeft bij mij het gevoel dat we echt nog een kans hebben."

"Ik weet dat we het niet meer in eigen hand hebben, maar na zaterdag kan het al weer anders liggen. Ik zou alleen gek worden als zij punten verspelen en wij ook. Dat doemscenario mag dus niet plaatsvinden", aldus Van Persie. De spits stelt dat de Oranje-fans in alle tijden realistisch moeten zijn, de tweede en derde plek op de afgelopen twee WK's zijn volgens hem niet de norm. "Je moet je soms realiseren dat je hier verwend wordt met achter elkaar een tweede en derde plek op een WK. De grote voetballanden Brazilië, Spanje en Duitsland hebben veel meer keus. Het is gewoon heel knap wat wij vaak doen met een landje dat zestien miljoen inwoners telt. Zo realistisch als ik ben in goede tijden, ben ik dat nu ook."

"Het is onzin om te stellen dat alles opeens slecht is", vervolgt Van Persie. "Het is verkeerd om te roepen dat er in de jeugdopleidingen niks goed gaat. Afgelopen zomer hebben wij het RVP-toernooi weer gehouden. Daar kwamen de beste jeugdploegen tot 11 jaar uit Engeland, Duitsland, België, Nederland, noem maar op. De beste ploegen van heel Europa. Wat zag ik daar met eigen ogen net als eerder? Dat Feyenoord en PSV voorlopen op de jeugd uit het buitenland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen