Depay praat toch met pers en heeft vertrouwen

7 oktober 2015, 09:35

Memphis Depay zou tijdens het trainingskamp van Oranje rond de belangrijke EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië naar eigen zeggen niet praten met de pers, maar De Telegraaf heeft hem toch tot wat uitspraken weten te verleiden over de kansen van Nederland op deelname aan het EK.

"Ik heb het gevoel dat het nog gaat lukken. Ik heb er nog vertrouwen in dat wij twee wedstrijden winnen en Turkije minimaal drie punten laat liggen. Dat moet gewoon gebeuren. Daar is al onze aandacht nu op gevestigd", zegt Depay. Turkije heeft een voorsprong van twee punten op Nederland en speelt nog tegen Tsjechië en IJsland. Die landen zijn beide al geplaatst voor Euro 2016.

Depay sprak ook nog over zijn transfer naar Manchester United. De oud-PSV'er is onder Louis van Gaal basisspeler, al werd hij afgelopen week tegen VfL Wolfsburg en Arsenal wel gewisseld. Dat had volgens de aanvaller vooral een fysieke reden. "In Manchester speel ik heel veel wedstrijden", legt hij uit. "Er zijn maar weinig dagen dat ik uit kan rusten. Op trainingsdagen ben je vooral bezig met herstellen. Het is zwaar, twee duels in de week, altijd op een hoog niveau. Daar moet mijn lichaam ook nog aan wennen."

"Ik probeer in mijn carrière zoveel mogelijk stappen te zetten. Daar zit ik nog middenin. Ik denk dat dit de juiste stap is geweest en ben gelukkig in Manchester", vervolgt Depay. "Daarom probeer ik altijd te genieten, zowel op de trainingen als tijdens wedstrijden. Ik vind het ook belangrijk dat ik plezier houd in het spelletje dat ik speel. Waarvoor ik altijd alles heb gelaten. Natuurlijk, ik blijf mijn acties maken en neem het initiatief. Al is dat niet altijd even handig. Een balletje breed kan soms wel eens nuttig zijn. Ik ben me ook wat dat betreft nog aan het ontwikkelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen