Heerenveen-voorzitter: "Ziel van club nooit verkopen"

7 oktober 2015, 18:13

Na ADO Den Haag valt er met sc Heerenveen mogelijk een tweede club uit de Eredivisie in Chinese handen. Investeringsmaatschappij BSIM (Beijing Succesful Investment Management) wil een bedrag tussen de 25 en 35 miljoen euro steken in de Friese club, zo bevestigt voorzitter Jelco van der Wiel.

Van der Wiel is sceptisch over de Chinese overname, maar een ander deel van het Friese bestuur heeft wel oren naar een financiële impuls. Zodoende heeft de mogelijk overname voor een behoorlijke tweedeling in het bestuur van Heerenveen gezorgd. Het lijkt er zelfs op dat Van der Wiel komend weekend uit zijn functie gezet wordt. "Ik ben kritisch, wil openheid van zaken. Ik denk dat dat een van de redenen is dat ik van het toneel moet verdwijnen. De gesprekken met de Chinese partij zijn ook achter mijn rug om gevoerd", zegt hij bij de NOS.

De voorzitter van Heerenveen geeft toe dat BSIM geïnteresseerd is in Heerenveen. "Wij hebben toen geïnformeerd bij andere clubs, die ook benaderd waren. Die adviseerden om er niet mee verder te gaan. Wij vonden dus dat we hier heel voorzichtig mee om moesten gaan. Je moet eerst weten wat de tegeneisen zijn, want je moet de ziel van je club nooit verkopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen