'FIFA zet Blatter negentig dagen op non-actief'

7 oktober 2015, 19:14   Bijgewerkt: 7 oktober 2015, 19:23

De ethische commissie van de FIFA heeft preses Sepp Blatter per direct geschorst. De schorsing geldt naar verluidt voor negentig dagen, in afwachten van het strafrechtelijk onderzoek. Dat melden onder meer Die Welt en de BBC. De 79-jarige Zwitser is bezig aan zijn laatste maanden bij de voetbalbond, aangezien hij op 26 februari 2016 afscheid moet nemen van het pluche. 

Blatter kwam onlangs negatief in het nieuws, toen de Zwitserse justitie een strafrechtelijk onderzoek naar de Zwitser opende. Hij raakte onder meer in opspraak door een betaling van 1,8 miljoen euro aan zijn beoogde opvolger Michel Platini. De 79-jarige Zwitser heeft sindsdien al meerdere malen benadrukt niet op eigen initiatief te zullen vertrekken bij de wereldvoetbalbond.

Volgens Die Welt moest Blatter vandaag (woensdag) zijn bureau op zijn kantoor leegmaken en zal hij ook een stadionverbod opgelegd krijgen. De Zwitser wordt verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden en wordt door de FIFA in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek buitenspel gezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen