"Oranje-drama mag Blind niet aangerekend worden"

8 oktober 2015, 07:40

EK-plaatsing hangt voor het Nederlands elftal aan een zijden draadje, door een bijzonder teleurstellende kwalificatiereeks. In de laatste twee speelronden is Oranje afhankelijk van Turkije, dat punten moet morsen tegen Tsjechië en/of IJsland. Mocht onze nationale ploeg daadwerkelijk naast deelname aan de eindronde in Frankrijk grijpen, dan vindt Ronald de Boer niet dat men dit volledig op het conto van bondscoach Danny Blind moet schrijven.

Blind nam het roer een paar maanden geleden over van de ontslagen Hiddink en Ronald de Boer vindt dat de Zeeuw de kans moet krijgen om aan een nieuw Oranje te bouwen. Ook als Nederland niet naar Frankrijk afreist voor het EK. "Hij staat met het Nederlands elftal voor een loodzware taak en dat was natuurlijk al zo toen hij het overnam van Guus Hiddink. Ik vind niet dat het Blind kan worden aangerekend, als Oranje het EK niet mocht halen. De situatie was al dramatisch toen Danny werd aangesteld, dat mogen we niet vergeten", zegt De Boer tegen Voetbal International.

De Boer denkt dat het onder leiding van Blind intern prima gaat bij Oranje. "Vanuit de selectie en staf hoor ik geluiden dat hij doordacht en goed te werk gaat. Als het de komende week misgaat met Oranje, vind ik dat Blind de kans moet krijgen met een nieuwe groep naar het WK in Rusland toe te werken. Dan kan hij de boel verder naar zijn hand zetten", aldus de tv-analyticus, die in het verleden meer dan tien jaar samen met Blind speelde.

Ondanks alles denkt De Boer dat de toekomst van Oranje er rooskleurig uitziet. "Er is ontzettend veel talent in aantocht. Tegen Kazachstan en Tsjechië wordt het een kwestie van overleven, waarbij het resultaat belangrijker is dan de uitvoering. Daarin moet een belangrijke rol zijn weggelegd voor de routiniers in de selectie. In de jaren daarna zal het nieuwe Oranje vorm moeten krijgen, met de instroom van de talenten die zich nu aandienen. Ik ben ervan overtuigd dat Blind die klus aankan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen