Daley Blind: "Bondscoach moet hoe dan ook aanblijven"

8 oktober 2015, 13:59

Daley Blind vindt het lastig om vragen over zijn vader Danny, de bondscoach van het Nederlands elftal, te beantwoorden. De 31-voudig international spreekt wel zijn onvoorwaardelijke steun uit in de onder druk staande bondscoach. "Ik vind het een lastige vraag, maar ik vind dat de bondscoach na het EK hoe dan ook moet aanblijven. Ook als we het niet halen", aldus de 25-jarige speler van Manchester United.

Deze mening is Daley Blind niet alleen toegedaan omdat het zijn vader betreft, zo geeft hij aan in De Telegraaf. "Ik sta altijd achter de bondscoach. Dat heb ik bij Louis van Gaal en Guus Hiddink gedaan en doe ik dus ook bij mijn vader", stelt de linkspoot, die vindt dat de KNVB de bondscoach onvoorwaardelijk moet steunen. "Er zijn voor een bondscoach betere momenten geweest om in te stappen", zegt de international over de ontslagen Guus Hiddink, die er een potje van maakte bij Oranje.

Oranje moet moet van Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag) winnen en is in de strijd om een plek in de play-offs dan ook nog eens afhankelijk van puntenverlies van Turkije. De 0-1 nederlaag tegen IJsland en het 3-0 verlies bij de Turken hebben ervoor gezorgd dat Danny Blind veel kritiek krijgt. Daar kijkt Daley niet raar van op. "Dat wist ik wel van tevoren toen hij bondscoach werd. Ook bij Ajax was er veel druk. Ik weet inmiddels hoe het in de voetbalwereld en de media werkt. Ik laat me daar niet meer gek door maken en mijn vader ook niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen