Oranje-internationals allesbehalve fan van kunstgras

8 oktober 2015, 09:51

Oranje krijgt komende zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan te maken met kunstgras. Deze ondergrond stemt de spelers van het Nederlands elftal niet echt tevreden. Onder meer Daley Blind, Robin van Persie en Wesley Sneijder zijn geen fan van de kunstmatige ondergrond die in de Astana Arena ligt.

"We spelen hier in Astana op kunstgras. Dat vind ik vervelend, want elke voetballer speelt het liefst op echt gras", zegt Blind in De Telegraaf. "Zeker als je de velden in Engeland gewend bent. Dan is het minder prettig als je naar kunstgras moet, maar het is niet anders. En voor onze manier van spelen verschilt het niet veel. Op kunstgras kan je de bal ook heel goed laten lopen. Dus is het te hopen dat het veld een beetje gesproeid en niet te droog is, zodat de bal lekker snel gaat", aldus Blind.

"De laatste keer dat ik daarop speelde, was volgens mij op Varkenoord, in de jeugd van Feyenoord", stelt aanvoerder Robin van Persie in het Algemeen Dagblad. "Ik hou er helemaal niet van, maar vooruit: we zullen ermee om moeten gaan, zonder te klagen. Alleen winnen telt zaterdag", weet de speler van Fenerbahçe.

Wesley Sneijder speelde afgelopen week met Galatasaray in de Champions League nog in Astana. "Ik heb er nog steeds stijve spieren van", sprak de routinier.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen