Multifunctionele Blind speelt liefst centraal achterin

8 oktober 2015, 10:26

Daley Blind staat bekend als een multifunctionele speler, die zowel op het middenveld als in de verdediging en zowel op de flank als in de as van het veld inzetbaar is. Toch heeft de 25-jarige speler van Manchester United een voorkeur voor een positie. "Natuurlijk voel ik me nu het prettigst op de positie centraal achterin. Daar speel ik elke week bij Manchester United en voel ik me goed."

In aanloop naar de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Kazaschstan (zaterdag) zegt Blind in De Telegraaf dat hij wel snapt als zijn vader en bondscoach Danny Blind het lastig vindt om een basisopstelling te formeren. "Er zijn door blessures veel jongens afgevallen, dus is het puzzelen voor de bondscoach. Ik heb het er nog niet met hem over gehad. Dat zal later gebeuren. Dan hoor ik op welke plek ik speel. Ik ben overal beschikbaar", aldus Blind.

Hoewel hij dus het liefst centraal achterin speelt, is Blind zeer flexibel. "Ik heb er niet zo veel moeite mee om dan weer linksback, centrumverdediger of controlerende middenvelder te spelen. Ik weet dat ik voor dit team een belangrijke schakel kan zijn. Dat heb ik ook ontzettend veel wedstrijden laten zien. Al was de laatste (Turkije uit, red.) een enorme domper voor me. Ik kan van waarde zijn, op welke positie dat ook is. Door de jaren heen leer je wat waar wordt gevraagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen