De Boer: "Voelt als een ramp als Oranje EK niet haalt"

8 oktober 2015, 11:06

De teleurstellende prestaties van het Nederlands elftal doen ook Frank de Boer achter zijn oren krabben. De trainer van Ajax maakt zich zorgen om de dolende ploeg van bondscoach Danny Blind. "Oranje heeft genoeg kwaliteit om van IJsland, Tsjechië en Turkije te winnen. Ik wil het geen ramp noemen als Nederland zich niet plaatst voor het EK. Maar zo voelt het wel."

Het contrast bij Oranje is enorm: vorig jaar werd de ploeg nog derde op het WK in Brazilië, nu moet er een klein wonder gebeuren voor plaatsing voor het EK 2016. Het doet De Boer denken aan de mislukte kwalificatiereeks voor het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan. "Het is een beetje hetzelfde. Wij haalden in 2000 in eigen land de halve finale van het EK en waren erg teleurgesteld na de uitschakeling via strafschoppen tegen Italië", zegt de voormalig international tegen het Algemeen Dagblad.

"Een maand later moesten we alweer de eerste kwalificatiewedstrijden voor het WK spelen", weet De Boer nog. "Voor je het je goed en wel beseft sta je vijf punten achter. We verloren thuis van Porugal en speelden gelijk tegen Ierland en zijn daar eigenlijk nooit meer bovenop gekomen. Misschien waren we niet genoeg gefocust. Daarna werd de druk erg hoog. Ik denk dat dit de grootste reden was dat we het WK niet gehaald hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen