Sportminister Schippers: "Helderheid bij FIFA hard nodig"

Ger
8 oktober 2015, 19:07

Sportminister Edith Schippers wil dat er helderheid komt bij de FIFA. De mondiale voetbalbond voegde donderdag een nieuwe zwarte bladzijde toe aan het vermeende corruptieschandaal door de schorsing van voorzitter Sepp Blatter en zijn beoogde opvolger Michel Platini.

"Ik heb van het begin af gesteld: alles wat nodig is om bij de FIFA de zaken op orde te krijgen, dat moet gebeuren. En blijkbaar heeft men dit nu nodig geacht", aldus Schippers tegen de NOS. Toen er geruchten over corruptie gingen bij de toewijzing van het WK van 2018 aan Rusland, pleitte de Nederlandse minister al voor fair play. Dat doet ze nu weer. "Voor al die spelers die iedere zaterdag op de voetbalvelden worden gestimuleerd om eerlijk te zijn en aan fair play te doen. Helderheid bij de FIFA is hard nodig."

De KNVB liet eerder weten dat de schorsing van Blatter en Platini een klap in het gezicht is van de hele voetbalwereld. De Nederlandse voetbalbond steunde de Fransman in zijn ambitie in februari 2016 de nieuwe voorzitter van de FIFA te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen