Geschorste Platini: "Het is een grote schijnvertoning"

Ger
8 oktober 2015, 21:03

Michel Platini is het volledig oneens met het besluit van de ethische commissie van de FIFA hem te schorsen voor negentig dagen. De UEFA-voorzitter moet net als Sepp Blatter op het strafbankje zitten vanwege zijn mogelijke betrokkenheid in een groot omkoopschandaal.

"Ik wijs alle beschuldigingen van de hand. Ze zijn verrassend vaag. Het is een grote schijnvertoning'', aldus Platini, die aankondigde in beroep te gaan. "Ondanks het absurde karakter van deze beschuldigingen, weiger ik te geloven dat dit een overhaaste politieke beslissing is. Een besluit om iemand die al zijn hele leven fan is van het voetbal zwart te maken, of om mijn kandidatuur voor het FIFA-presidentschap te verstoren."

"Meer dan door de onrechtvaardigheid of het verlangen wraak te nemen, word ik gedreven door een diep gevoel van verzet. Ik ben vastbesloten mezelf te verdedigen", zegt de Fransman. "Talloze bij de UEFA aangesloten bonden en andere continentale bonden moedigden me aan door te gaan met mijn werk, dat altijd in het belang van het voetbal is geweest. Niets kan me van die taak afhouden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen