Voorzitter Platini legt officiële taken toch neer bij UEFA

Ger
8 oktober 2015, 21:03

Michel Platini vervult voorlopig toch geen officiële taken meer als voorzitter van de UEFA, nu hij door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen is geschorst. Eerder werd nog gemeld dat de Fransman 'gewoon' aan kon blijven als preses, omdat hij onmiddellijk in beroep ging.

"Michel Platini is momenteel geschorst en zal zijn officiële taken niet vervullen zo lang de schorsing duurt", aldus een verklaring van de Europese voetbalbond. "Hij is vandaag niet bij de vergadering van het uitvoerend comité geweest." De schorsing van Platini door de FIFA is een gevolg van het strafrechtelijk onderzoek dat in Zwitserland is ingesteld naar corruptie, fraude en omkoping binnen de mondiale voetbalunie.

Uit het onderzoek is gebleken dat de oud-international in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro van Sepp Blatter heeft ontvangen. Dat was in het jaar dat de Zwitser als FIFA-voorzitter werd herkozen. Volgens Platini betreft het een betaling voor werkzaamheden als adviseur van Blatter in een eerdere periode. De Zwitser wordt verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden. Hij is evenals Platini geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen