Groep F: Noord-Ierland dwingt eerste EK-deelname af

Ger
8 oktober 2015, 23:19   Bijgewerkt: 8 oktober 2015, 23:51

Noord-Ierland heeft voor eigen publiek historie geschreven. Dankzij een 3-1 overwinning op de al uitgeschakelde hekkensluiter Griekenland mag het bescheiden voetballand komend jaar in Frankrijk debuteren op een EK-eindronde. Steven Davis was met twee doelpunten de gevierde man.

Voor de Noord-Ieren kon het na een klein uur spelen al niet meer mis. De thuisploeg stond toen al met 3-0 voor dankzij doelpunten van Davis (2) en Josh Magennis. Pas in de slotfase vond ook Griekenland nog het net via Christos Aravidis. Die tegengoal bedierf het feest in Belfast geenszins. Het duel stond onder leiding van Bas Nijhuis. De Nederlandse arbiter hield de kaarten op zak. De Noord-Ieren, die in 1982 wel aanwezig waren op het WK, verzekerden zich door de zege van de eerste plaats in de groep.

Roemenië bleef de nummer twee door een gelijkspel tegen Finland: 1-1. De thuisploeg hielp verschillende kansen om zeep en kreeg bijna het deksel op de neus. Joel Pohjanpalo scoorde halverwege de tweede helft voor de Finnen. Stefan Hoban redde in blessuretijd echter nog een punt.

Roemenië strijdt met Hongarije, dat dankzij twee treffers van invaller Daniel Böde moeizaam thuis van de Faeroër Eilanden won (2-1), om het tweede EK-ticket in deze poule. De bezoekers sloten het duel met een man minder af. Atli Gregersen kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart van de avond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen