Groep D: Polen dankt Lewandowski, Ierland klopt Duitsland

Ger
8 oktober 2015, 22:59   Bijgewerkt: 8 oktober 2015, 23:12

Robert Lewandowski heeft zijn uitstekende vorm ook in het shirt van Polen bewezen. De spits van Bayern München was met twee treffers van grote waarde voor zijn land in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Door het 2-2 gelijkspel mag Polen blijven hopen op deelname aan de Europese eindronde.

Op Lewandowski staat de laatste weken geen maat. Hij zorgde namens Bayern in het duel met Wolfsburg zelfs voor een unieke prestatie door vijf keer te scoren in negen minuten. Op bezoek bij Schotland was het voor Lewandowski al in de derde minuut raak. Nog voor de pauze bracht Matt Ritchie de thuisploeg terug in de wedstrijd. Steven Fletcher zette de Schotten na ruim een uur spelen zelfs op voorsprong. In de slotfase bezorgde Lewandowski de Polen toch een punt. Door het resultaat is Schotland uitgeschakeld.

Ierland boekte een verrassende 1-0 overwinning op Duitsland. Shane Long ontpopte zich in de tweede helft tot matchwinner. De wereldkampioen is één duel voor het einde van de kwalificatiereeks nog steeds niet zeker van deelname aan de eindronde. De manschappen van bondscoach Joachim Löw gaan nog wel aan kop in de poule, met negentien punten na negen wedstrijden, en hebben nog een punt nodig om zich te plaatsen.

Polen staat tweede in de groep met achttien punten. Ook Ierland (derde) heeft achttien punten. Beide landen staan zondag tegenover elkaar in Warschau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen