Tevreden Hoedt: "Blij dat ik op dat niveau mag spelen"

Ger
9 oktober 2015, 09:40

Wesley Hoedt blikt tevreden terug op zijn zomerse overstap van AZ naar Lazio. De 21-jarige verdediger maakt de laatste weken veel minuten bij de Italiaanse club. Hoedt stelt dat hij in de Serie A meer kan leren dan in de Nederlandse competitie.

"Over het algemeen ben ik tevreden met hoe het nu gaat. Ik heb ook een slechte wedstrijd gehad. Dat hoort er helaas bij", doelt Hoedt in het AD op het duel van 20 september met Napoli (5-0 verlies), toen spits Gonzalo Higuaín een plaag voor hem was. "Van zo'n wedstrijd leer ik meer dan van tien goede wedstrijden. En over Higuaín: natuurlijk hoor je weleens wat grappen voorbijkomen. Maar ik ben blij dat ik op dat niveau mag spelen."

"Die wedstrijd had niet alleen ik, maar heel de ploeg het zwaar. Het was in een periode dat ik zes weken niet speelde en toen drie duels in een week afwerkte. Die derde kon ik niet aan. Napoli was super. Ik deelde in de malaise. De week erna kon ik mezelf direct revancheren. Dat gaf voldoening. In de Europa League tegen Saint-Etienne scoorde ik."

"Ik denk dat ik in de Serie A meer kan leren dan in de Eredivisie", zegt Hoedt. "Iedereen mag voor zichzelf bepalen of het te vroeg of te laat is. Ik heb nu zes wedstrijden gespeeld. We zijn met vier centrale verdedigers voor twee plekken. Door de blessure van Stefan de Vrij heb ik ook een paar keer rechts centraal in de verdediging gestaan. Ter vergelijking: vorig jaar bij AZ had ik rond deze tijd pas vier keer gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen