Klopp aan het werk bij Liverpool: "Grootste uitdaging"

Ger
9 oktober 2015, 11:01   Bijgewerkt: 9 oktober 2015, 15:32

Jürgen Klopp wil het geloof in de spelers weer terugbrengen bij de supporters van Liverpool. De aanhang van de roemruchte Engelse club heeft de afgelopen jaren weinig reden tot juichen gehad. Zo werd de laatste landstitel inmiddels in 1990 in de wacht gesleept.

"Op dit moment is de hele Liverpool-familie een beetje te nerveus. Te pessimistisch, aan het twijfelen. Er hangt een goede sfeer in het stadion, maar ze geloven niet in het voetbal op het moment", aldus de 48-jarige Klopp. "Nu hebben we de kans om iets nieuws op te bouwen. Op dit moment zijn we misschien niet de beste ploeg in de wereld, maar we gaan aan het werk. Mijn teams mogen het nooit af laten weten en moeten iedere wedstrijd weer de limiet opzoeken."

Klopp ziet zijn dienstverband als Liverpool als een bijzonder interessante opdracht. "Ik ben nooit een man geweest die voor de eenvoudige route heeft gekozen. Dit is de grootste uitdaging in de voetbalwereld." De Duitser vertrok na het afgelopen seizoen bij Borussia Dortmund, waar hij verschillende successen vierde. Op Anfield Road is Klopp de opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers.

De nieuwe oefenmeester van Liverpool haakte tijdens de persconferentie ludiek in op de manier waarop José Mourinho zichzelf ooit eens introduceerde bij Chelsea. De Portugees had het over The Special One. Klopp liet zijn toehoorders in de bomvolle perszaal weten: "Ik ben gewoon een normale trainer, dus noem mij maar The Normal One." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen