Nieuwe kandidatuur Van Praag nu niet aan de orde

9 oktober 2015, 17:28

De kwalijke zaak rond de aftredende FIFA-voorzitter Sepp Blatter en zijn beoogde opvolger Michel Platini, die beiden voor negentig dagen geschorst zijn door de wereldvoetbalbond, zorgen er niet voor dat Michael van Praag zich nog een keer kandidaat zal stellen voor de verkiezingen van het FIFA-voorzitterschap. Dat heeft directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vrijdag bevestigd.

"Dat is nu niet aan de orde", zegt Van Oostveen tegen het ANP over een mogelijke nieuwe kandidaatstelling van Van Praag. De KNVB-directeur doet voorlopig de woordvoering over de grote FIFA-crisis en schaart zich met de Nederlandse voetbalbond voorlopig achter Platini, ook al is de UEFA-voorzitter dus ook geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

"Maar we hebben wel veel vragen", stipt Van Oostveen aan. "Die vragen willen we donderdag beantwoord zien als alle Europese bonden bij de UEFA in Nyon samenkomen. Daarna bepalen we onze strategie weer", besluit de directeur van de KNVB.

Van Praag, die als een van de eersten tegen Blatter in durfde te gaan, stelde zich aanvankelijk verkiesbaar voor de vorige verkiezingen. De voorzitter van de KNVB trok zich echter terug, omdat er meerdere uitdagers van Blatter waren en de kansen niet te veel gespreid moesten worden. Blatter won de verkiezing in mei, maar trok zich later alsnog terug wegens alle kritieken en schandalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen