Fenerbahçe en Besiktas vrijgesproken van omkoping

9 oktober 2015, 19:29

Fenerbahçe en Besiktas zijn in hoger beroep vrijuit gegaan in de omkoopzaak die als een grauwsluier over het Turkse voetbal hing. Beide topclubs werden in 2013 snoeihard gestraft, omdat er in 2011 wedstrijden in de Turkse Süper Lig gemanipuleerd zouden zijn. Twee jaar na dato zijn de clubs uit Istanbul dus alsnog vrijgesproken. Ook Sivasspor is van alle blaam gezuiverd.

Het nieuws doet veel stof opwaaien in Turkije, aangezien zowel Fenerbahçe als Besiktas flink op de blaren moest zitten door de straffen die werden uitgedeeld. Fenerbahçe werd voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal, Besiktas mocht een jaar lang niet in Europees verband uitkomen. Het heeft er daarom alle schijn van dat beide clubs een flinke schadeclaim zullen indienen wegens het mislopen van inkomsten en de beschadigingen aan de reputatie.

Fenerbahçe en Besiktas zouden in het seizoen 2010/2011 meerdere malen tegenstanders hebben omgekocht. Fenerbahçe werd destijds kampioen, Bestikas sloot de jaargang als vijfde af.

Afgelopen maandag oordeelde de openbaar aanklager al dat de clubs vrijgesproken moesten worden en hier is de zesde meervoudige kamer in zware strafzaken in meegegaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen