FIFA komt op 20 oktober bijeen voor spoedoverleg

9 oktober 2015, 20:37

Het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond FIFA verzamelt zich op dinsdag 20 oktober in Zürich voor een spoedoverleg. Onder leiding van interim-voorzitter Issa Hayatou zal het uitvoerend comité de moeilijke situatie van de wereldvoetbalbond bespreken.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter, diens rechterhand Jérôme Valcke en vicepresident en UEFA-preses Michel Platini werden donderdag stuk voor stuk voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA, vanwege vermeende betrokkenheid in een omkoopschandaal.

In het spoedoverleg van 20 oktober wordt waarschijnlijk een besluit genomen over de datum van de nieuwe presidentsverkiezingen van de FIFA. Momenteel staat deze gepland voor 26 februari 2016, maar de mondiale voetbalfederatie wil deze misschien uitstellen.

Platini is kandidaat in de race om het voorzitterschap bij de FIFA. Ook de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, die in de vorige verkiezingen van Blatter verloor, doet een gooi naar de hoogste post van de wereldvoetbalbond. Chung Mong-joon wil zich ook mengen in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA, maar de Zuid-Koreaan werd donderdag voor zes jaar geschorst wegens omkoping bij het WK-bid van Zuid-Korea voor 2022.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen