Groep C: Spanje pakt EK-ticket, Slowakije verzaakt

9 oktober 2015, 22:46   Bijgewerkt: 10 oktober 2015, 10:49

Spanje is volgend jaar zomer definitief te bewonderen op het EK 2016 in Frankrijk, waar het haar titel gaat verdedigen. De formatie van bondscoach Vicente del Bosque won vrijdagavond in eigen huis met 4-0 van Luxemburg en is daarom niet meer te evenaren voor de achtervolgers in Groep C. Slowakije blameerde zichzelf in eigen land tegen Wit-Rusland, maar mag nog steeds hopen op rechtstreekse EK-kwalificatie. Dat geldt ook Oekraïne, dat momenteel nog de beste nummer drie is in de reeks.

Bij Spanje ging het bepaald niet van een leien dakje in het Estadio Las Gaunas in Logroño, dat plaats biedt aan 16.000 toeschouwers. Vlak voor de rust stond er ondanks kansen voor Santi Cazorla (lat), Jordi Alba en Alvaro Morata nog steeds een 0-0 stand op het scorebord tegen Luxemburg. Per slot van rekening gingen David Silva en Morata met ogenschijnlijk serieuze blessures van het veld. Cazorla zorgde voor de pauze toch nog voor een kleine glimlach bij Del Bosque, door vanuit de rebound de 1-0 te maken.

Paco Alcácer was voor de per brancard van het veld gedragen Morata in het veld gekomen en zorgde na rust voor de 2-0 en de 3-0. Bij zijn eerste doelpunt onderscheidde Cesc Fabregas zich met een fraai passje. Alcácer heeft een aardig moyenne bij de Spaanse ploeg, met vijf goals in negen interlands. Cazorla zorgde tegen voetbaldwerg Luxemburg voor het slotakkoord, hij maakte er 4-0 van.

Slowakije heeft nu negentien punten. Oekraïne, dat dankzij Yevhen Seleznyov (penalty) en Artem Kravets met 0-2 bij Macedonië zegevierde, heeft hetzelfde aantal punten. Het onderlinge resultaat is echter niet in het voordeel van de Oost-Europeanen, die wel de beste nummer drie zijn in de kwalificaties. Dat levert aan het einde van de rit een rechtstreeks EK-ticket op. De Oekraïners sluiten nog wel af tegen Spanje (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen