Groep E: Engeland blijft perfect, Zwitsers ook naar EK

9 oktober 2015, 23:14

Engeland is er vrijdagavond in geslaagd om ook na negen speelronden in de EK-kwalificatiecampagne nog op een honderd procent score te staan. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson won op Wembley zakelijk met 2-0 van Estland, dat daardoor uitgeschakeld is. Zwitserland zorgde voor een zevenklapper tegen San Marino en is daarom ook zeker van een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk. Slovenië kan zich opmaken voor de play-offs.

Engeland blijft de ploeg waar het om draait in de kwalificatiereeks. The Three Lions hebben in negen duels de volle 29 punten behaald en staan bovendien op een doelsaldo van +25. Vrijdagavond hadden Hodgson en co, zonder de geblesseerde captain Wayne Rooney, weinig moeite met Estland. Op slag van rust werd het 1-0 in Londen. Ross Barkley maakte indruk met een bekeken passje door de benen van een Est en Theo Walcott maakte het koeltjes af. Het was zijn achtste goal voor Engeland, maar pas zijn tweede op Wembley. In de tweede helft zorgde Raheem Sterling voor de 2-0, na voorbereidend werk van invaller Jamie Vardy.

Bij de 1-1 remise tussen Slovenië en Litouwen was de Nederlander Björn Kuipers de scheidsrechter. De Oldenzaler gaf in de eerste helft een strafschop aan de Slovenen, waar de ijskoude Valter Birsa wel raad mee wist. Een zege leverde het niet op voor de thuisploeg, die het zonder Milivoje Novakovic moest stellen. Door wederom een door Kuipers gegeven penalty werd het gelijk. Arvydas Novikovas maakte hem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen