Heerenveen: vergadering gecanceld, oproep tot kalmte

10 oktober 2015, 19:59

Het is momenteel een puinzooi bij sc Heerenveen. Er stond voor zaterdagochtend een aandeelhoudersvergadering gepland, waarin het ontslag van het dagelijks bestuur onder leiding van voorzitter Jelko van der Wiel aangekondigd zou worden, maar deze is last-minute geschrapt.

Het dagelijks bestuur van Van der Wiel ligt overhoop met het stichtingsbestuur en dat was de aanleiding om de voorzitter te ontslaan. Dat zou gebeuren in de aandeelhoudersvergadering, maar deze is dus gecanceld. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze alsnog wordt georganiseerd.

Met het ontslag van Van der Wiel is naar verluidt een bedrag van één miljoen euro gemoeid en bovendien is dat volgens De Telegraaf voor grote sponsoren het startschot om de stekker eruit te trekken. In totaal kan het leiden tot 2,5 miljoen euro aan verdampt geld. Dit zou dus een reden kunnen zijn om de voorzitter niet te ontslaan. Dat is dan ook de boodschap van de sponsoren aan Anne Hettinga en zijn stichtingsbestuur.

Ondertussen heeft Heerenveen op haar officiële website een oproep tot kalmte geplaatst. "Er zijn zaken voorgevallen die absoluut niet passen bij sc Heerenveen", zo klinkt het. Voorzitter Van der Wiel laat ook van zich horen: "We begrijpen de onrust, maar wij vinden het ontzettend vervelend dat mensen in hun privésituatie hiermee geconfronteerd worden", doelt hij op het feit dat Hettinga in zijn woonplaats opgezocht werd door boze Heerenveen-fans.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen