Jubilaris Van Persie niet in spotlights: "Gaat om het team"

10 oktober 2015, 14:23

Voor Robin van Persie heeft de interland tegen Kazachstan ongeacht de afloop een bijzonder tintje. De spits van Fenerbahçe speelt vanavond (zaterdag) in Astana zijn honderdste wedstrijd voor Oranje. Een bijzondere mijlpaal, al wil de aanvaller er gezien de huidige situatie bij Oranje niet te veel mee bezig zijn.

Dat is ook de reden dat Van Persie meerdere interviewverzoeken over het onderwerp afwees. "Ik kreeg verschillende verzoeken om over mijn honderdste interland een item over te maken", vertelt Van Persie aan het AD. "Ik snap dat, en in een normale situatie had ik dat ook best gewild. Maar nu voelt het bijna ongepast, vind ik. Richting mijn ploeggenoten kan ik het niet maken. Het gaat niet om mij. Het gaat alleen om winnen, om het team. Om het EK.''

De Rotterdammer heeft zijn eerste maanden in Turkije achter de rug. De spits lijkt het regelmatig niet echt naar zijn zin te hebben bij Fenerbahçe. "Laat me dat uitleggen. Laat ik het zo zeggen: ik voel me in balans. De eerste weken in Istanboel waren heel hectisch. We woonden in een hotel, moesten van alles regelen voor de kinderen, de verhuizing moest geregeld worden. Als familie ben je nog zoekende. Alles was nieuw. Nu dat allemaal op zijn plek is gevallen, merk ik dat ik me lekker voel. Ik ben hartstikke fit, voel me vrij. Echt waar", besluit de aanvaller, die tegen Kazachstan vermoedelijk op het middenveld begint.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen