Oranje: drie debutanten, geen Van Persie en Cillessen

10 oktober 2015, 16:47   Bijgewerkt: 10 oktober 2015, 17:56

Met drie debutanten in de basis begint Oranje om 18.00 uur op het kunstgras in Astana aan de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Kenny Tete, Virgil van Dijk en Anwar El Ghazi hebben alle drie een basisplaats gekregen van coach Danny Blind. Het is voor het eerst sinds 1980 dat Oranje met drie debutanten aantreedt in een officiële interland. Robin van Persie begint overigens op de bank, omdat Klaas-Jan Huntelaar in de spits start.

Oranje treedt zodoende aan met een verdediging met weinig ervaring. Met Tete, Van Dijk, Jeffrey Bruma en Jairo Riedewald staat er een defensie met slechts twaalf interlands aan ervaring. Op het middenveld spelen Daley Blind, Georginio Wijnaldum en aanvoerder Wesley Sneijder. Voorin zullen El Ghazi en Memphis Depay spits Huntelaar assisteren. Van Persie start dus op de bank en moet zodoende mogelijk nog wachten op zijn honderdste interland.

Jasper Cillessen stond aanvankelijk ook als bassispeler op het wedstrijdformulier, maar haakte in de warming-up af met een rugblessure. De doelman wordt vervangen door Tim Krul.

Opstelling

Oranje: Krul; Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Blind, Wijnaldum, Sneijder; El Ghazi, Huntelaar, Depay.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen