Onervaren achterhoede baart Blind geen zorgen

10 oktober 2015, 17:56

Met Kenny Tete, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Jairo Riedewald is de defensie waarmee Oranje vanavond aantreedt in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan samen goed voor slechts twaalf interlands. Bondscoach Danny Blind had naar eigen zeggen echter weinig keus.

"Dat heeft alles te maken met het feit dat we legio mensen missen", legt Blind uit bij de NOS. Daryl Janmaat, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jetro Willems zijn er bijvoorbeeld niet bij in Astana. Op de vraag of de geringe ervaring van zijn verdedigers hem zorgen baart, antwoordt Blind: "Nee, want Tete en Van Dijk maken allebei een goede indruk bij hun club. Dus ik maak me geen zorgen. En met Van Dijk hebben we ook meer lengte dan normaal." Dat laatste is belangrijk, aangezien Kazachstan in deze kwalificatiecyclus al vier keer scoorde uit een corner.

Blind koos voor de invulling van de spitspositie voor Klaas-Jan Huntelaar in plaats van Robin van Persie. De oefenmeester heeft wel overwogen om met beiden te starten. "Je kijkt naar de situatie bij de clubs en de frisheid van beide spelers. Ik heb er wel aan gedacht om Huntelaar diep te zetten en Van Persie daarachter als tweede spits of nummer tien. Dat kan hij ook, heeft hij met name thuis tegen Letland uitstekend ingevuld. Maar dat kost wel kracht, want bij balbezit van de tegenstander is hij dan ook middenvelder. En in balbezit moet hij onder Huntelaar komen, wat energie kost. Maar het is een scenario dat ik nog wel kan brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen