Groep H: Italië naar EK, strijd om plek twee spannend

10 oktober 2015, 23:02   Bijgewerkt: 11 oktober 2015, 11:59

Italië heeft zich voor de zesde keer op rij gekwalificeerd voor een Europees kampioenschap voetbal. De ploeg van bondscoach Antonio Conte sleepte zaterdag een ticket voor Euro 2016 in Frankrijk in de wacht, door het kwalificatieduel in en met Azerbeidzjan met 1-3 te winnen. Noorwegen deed met een 2-0 thuiszege op Malta ook goede zaken in de strijd om directe plaatsing voor de Europese titelstrijd. Kroatië hield later op de avond de hoop levend met een 3-0 thuiszege op Bulgarije.

Italië kwam al binnen elf minuten op voorsprong in Baku. Eder trof doel in een één-tegen-één-situatie met keeper Kamram Agayev. Marco Verratti bediende de aanvaller van Sampdoria met een fraaie steekpass. Twintig minuten later kwam Azerbeidzjan verrassend op gelijke hoogte. Na slecht uitverdedigen van de Italianen ramde Dimitrij Nazarov het speeltuig vanaf de rand van het penaltygebied in het doel.

Desondanks ging Italië, de runner-up op het meest recente EK in Polen en Oekraïne, rusten met een voorsprong. Stephan El Shaarawy tekende in de 43ste minuut voor de 1-2, door de bal op aangeven van Antonio Candreva in een leeg doel te schuiven na uitkomen van Agayev. Matteo Darmian nam in de 65ste minuut met een afstandsschot de 1-3 voor zijn rekening. Azerbeidzjan-speler Badavi Hüseynov kreeg in de slotfase nog een directe rode kaart, na een overtreding op Sebastian Giovinco.

Italië komt door de overwinning op 21 punten, waarmee het met nog één speelronde te gaan aan kop gaat in groep H. Noorwegen volgt met negentien punten op de tweede plaats, na een 2-0 thuiszege op Malta. Alexander Tettey en Alexander Søderlund scoorden voor de Noren, bij wie AZ-speler Markus Henriksen in de basis stond. De top-twee van de poule gaat rechtsreeks naar het EK, de nummer drie speelt play-off. Kroatië is na een 3-0 overwinning op eigen veld op Bulgarije in elk geval zeker van de derde plek, maar koestert met zeventien punten nog hoop op de tweede positie. Noorwegen gaat dinsdag op bezoek bij Italië, Malta is de gastheer voor Kroatië, dat de winst op Bulgarije dankte aan treffers van Ivan Perisic, Ivan Rakitic en Nikola Kalinic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen