Groep A: IJsland en Letland spelen gelijk

10 oktober 2015, 20:15

In groep A, de poule waarin ook Oranje actief is, hebben IJsland en Letland met 2-2 gelijkgespeeld in Reykjavík. Het duel kende geen grote belangen, aangezien IJsland al zeker is van een EK-ticket en de Letten daarvoor niet meer in aanmerking komen.

Met NEC-keeper Hannes Halldórsson onder de lat ging IJsland rusten met een 2-0 voorsprong. Voormalig Ajacied Kolbeinn Sigthórsson bracht de Noord-Europeanen al binnen vijf minuten aan de leiding en Gylfi Sigurdsson tekende in de 27ste minuut, op aangeven van Birkir Bjarnason, voor de 2-0. In het tweede bedrijf knokte Letland zich knap terug tot een gelijkspel. Aleksandrs Cauna maakte in de 49ste minuut de aansluitingstreffer, Valerijs Sabala herstelde in de 68ste minuut het evenwicht.

In dezelfde groep won Oranje met 1-2 bij Kazachstan, waardoor het de derde plaats overnam van Turkije. De Turken gaan later op de avond nog wel op bezoek bij Tsjechië. De Tsjechen zijn net als IJsland al zeker van EK-deelname, Nederland en Turkije strijden om het ticket voor de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen