Blind: "We vergaten het duel op slot te gooien"

10 oktober 2015, 21:45

Oranje-bondscoach Danny Blind kijkt met een tevreden gevoel terug op de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan (1-2). De oefenmeester vindt alleen wel dat zijn elftal de krachtmeting op het kunstgras van Astana eerder had moeten beslissen.

"Het ingraven van Kazachstan viel mee, ik had verwacht dat ze defensiever zouden spelen", zei Blind tegen de NOS. "We hadden een uur lang de controle over alles en ik vond dat we daarin goede momenten hadden, goede goals maakten en ook de defensie stond goed. Maar we vergaten in de eerste twintig minuten na rust de 0-3 te maken, waarmee je de wedstrijd op slot gooit. Daarna gingen zij met twee spitsen spelen, waardoor het veld groter werd. Wij kregen moeite met de lopende mensen op het middenveld en we hadden ook last van hun opportuniteit, al hadden ze amper grote kansen, tot de 1-2 in de laatste minuut. Ik ben tevreden met de zege, want het belangrijkste was winnen. De manier waarop was ondergeschikt. Het ging om winnen en dat hebben we gedaan, dus dat is goed."

Nederland neemt door de zege de derde plek in groep A over van Turkije, dat later op de avond nog wel op bezoek gaat bij Tsjechië. Oranje sluit de EK-kwalificatiecyclus dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen de Tsjechen, de Turken spelen dan thuis tegen IJsland. Tsjechië en IJsland zijn beide al zeker van EK-deelname, Oranje en Turkije strijden om het play-offticket.

"We hebben ons alleen maar gericht op Kazachstan-uit. Want als je die niet had gewonnen, dan speel je tegen Tsjechië voor niets. De voorbereiding op Tsjechië is iets voor de komende dagen. Er zitten vanavond nog mensen van ons bij hun duel met Turkije en de analyses van de voorgaande wedstrijden hebben we binnen. Daarop zullen wij ons plan afstemmen", aldus Blind. Op de vraag in welk duel hij de Turken eerder een misstap ziet zetten, Tsjechië-uit of IJsland-thuis, antwoordde de oefenmeester. "Tsjechië-uit is een lastig duel voor elke ploeg, dus ook voor Turkije. Als zij vanavond punten laten liggen, dan wordt de laatste wedstrijd ineens heel anders voor hen. Dan komt er veel meer druk op te staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen