Bale na kwalificatie: "Dit is de mooiste nederlaag ooit"

Jw
11 oktober 2015, 09:08   Bijgewerkt: 11 oktober 2015, 09:58

Wales zal volgend jaar debuteren op het EK in Frankrijk. De Welshmen verloren zaterdagavond op bezoek bij Bosnië-Herzegovina (2-0), maar kwalificeerden zich alsnog door het verlies van concurrent Israël. Gareth Bale, de ster van Wales, sprak dan ook van 'de mooiste nederlaag ooit'. 

"Dit was de mooiste nederlaag uit mijn leven", jubelde Bale na afloop, die samen met zijn teamgenoten uitbundig feestvierde op in Zenica. "Het was een moeilijke wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we ons wel gekwalificeerd. Het is ons gewoon gelukt!"

Israël verloor met 2-1 van Cyprus, waarmee het Wales onbedoeld het laatste zetje gaf. Andere voetbaliconen als Ian Rush en Ryan Giggs slaagden er nooit in, maar Bale is het wel gelukt. "Iedere voetballer droomt van spelen op grote toernooien. Die droom is uitgekomen. Maar hiermee stopt het niet voor ons. We willen ook in Frankrijk presteren. We zijn een hechte groep, iedereen vecht voor elkaar op het veld. Het is mooi dat we onszelf volgend jaar kunnen testen op een groot podium."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen