Mexicanen van PSV geplaatst voor Confederations Cup

Jw
11 oktober 2015, 10:17

Mexico heeft zich zaterdag gekwalificeerd voor de Confederations Cup in Rusland. De Mexicanen trokken na een boeiende strijd met de Verenigde Staten aan het langste eind (3-2), waarmee ze beslag legden op de CONCACAF Cup. El Tri mogen mogen daardoor in 2017 uitkomen op het traditionele voorbereidingstoernooi van het WK.

Bij Mexico verschenen de PSV-sterkhouders Hector Moreno en Andrés Guardado aan de aftrap. Javier Hernandez opende al na tien minuten de score namens Mexico, maar Geoff Cameron trok die kort daarop alweer gelijk.

Een verlenging moest er uiteindelijk aan te pas komen. Guardado was op dat moment al gewisseld. De middenvelder van PSV is pas net hersteld van een enkelblessure en was 'op', Moreno maakte het slot wel mee. Na doelpunten van Oribe Peralta (Mexico) en Bobby Wood (VS) leek de wedstrijd uit te lopen op strafschoppen. Twee minuten voor tijd bracht Paul Aguilar met een geweldige volley alsnog de verlossing voor het beter spelende Mexico, dat zich over minder dan twee jaar mag opmaken voor het toernooi in Rusland. 

In 2017 zullen de succesvolste landen van de wereld zich verzamelen. Naast Rusland, dat als gastland automatisch geplaatst is, zijn regerend wereldkampioen Duitsland, Asian Cup-winnaar Australië en Copa América-houder Chili reeds zeker van deelname. De toekomstige winnaars van het EK 2016, de Afrika Cup en de OFC Nations Cup zullen zich aan dat rijtje toevoegen. Brazilië won als gastland van het WK 2014 de laatste editie van de Confederations Cup, die de wereld moet warmmaken voor het mondiale toernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen