Uitblinker Mertens over Andorra: "Gewoon irritant"

Jw
11 oktober 2015, 13:09

Dries Mertens was zaterdag de uitblinker aan Belgische zijde. De vleugelspits van Napoli had het echter niet heel erg naar zijn zin in de wedstrijd tegen Andorra (1-4 winst). De Belgen speelden op een matig kunstgrasveld en hadden te maken met een tegenstander, die vooral de schade probeerde te beperken.

"Het was echt een beetje een kutwedstrijd. Gewoon irritant", was Mertens, verkozen tot man of the match, eerlijk tegen Sporza. "Die spelers wilden de hele tijd overtredingen maken, wat ik ergens ook wel snap. Na de voorsprong wilden we het wat mooier maken maar dat was niet gemakkelijk want zij speelden constant met vijf, zes man achterin."

Bondscoach Marc Wilmots haalde Mertens ondanks diens goede vorm twintig minuten voor tijd naar de kant. "Je wil altijd zoveel en zolang mogelijk spelen. Het was voor mij ook een tijdje geleden dat ik nog eens negentig minuten had gespeeld. En in zo'n wedstrijd komt er op het einde ook altijd meer ruimte. Ik hoop nu dinsdag weer een goede wedstrijd te spelen."

België is al gekwalificeerd voor het EK in Frankrijk, Wales is de nummer twee in de poule. De strijd om plek drie moet nog worden beslist tussen Bosnië-Herzegovina, Israël en Cyprus. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen