Vd Wiel en Vermeer trainen mee, Cillessen vraagteken

11 oktober 2015, 18:41

Gregory van der Wiel en Kenneth Vermeer hebben zich zondag bij de training van het Nederlands elftal gevoegd. Het tweetal werd zaterdag na de overwinning van Oranje bij Kazachstan (1-2) opgeroepen voor het laatste EK-kwalificatieduel met Tsjechië van dinsdagavond.

Vermeer is de vervanger van Tim Krul, die waarschijnlijk met een zware knieblessure te maken heeft. Hij verving de in de warming-up geblesseerd geraakte Jasper Cillessen afgelopen zaterdag, maar moest in de tweede helft in Kazachstan gewisseld worden voor Jeroen Zoet. De doelman van PSV maakte zijn debuut in het Nederlands elftal.

Van der Wiel was geschorst voor het duel in Astana. Bij zijn absentie werd Kenny Tete opgesteld als rechtsachter. De jonge Ajacied kan terugkijken op een prima debuut in Oranje, dat zondag op het veld van Rap in Amstelveen trainde met de reserves van afgelopen zaterdag. Assistent-bondscoaches Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy ontfermden zich over de training.

Cillessen wordt nog behandeld aan zijn rugklachten. Het is nog niet duidelijk of hij komende dinsdag kan keepen in de wedstrijd tegen Tsjechië. Oranje moet het duel in de Amsterdam ArenA winnen en Turkije moet in eigen land van IJsland verliezen, wil Nederland nog de play-offs voor EK-plaatsing spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen