Groep F: Roemenië pakt EK-ticket, Hongarije nog niet

11 oktober 2015, 20:04   Bijgewerkt: 5 september 2016, 12:05

In navolging van Noord-Ierland heeft ook Roemenië zich in Groep F geplaatst voor het EK 2016 in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Anghel Iordanescu pakte op overtuigende wijze drie punten bij de Faeröer Eilanden: 0-3. Hongarije ging met 4-3 ten onder in Griekenland, maar speelt als nummer drie wel de play-offs om EK-deelname. Groepswinnaar Noord-Ierland zette met een remise in Finland een punt achter een ijzersterke kwalificatiereeks.

Roemenië wist dat het bij een overwinning zeker zou zijn van deelname aan het EK en liet op bezoek bij de Faeröer Eilanden meteen zien dat het de baas wilde zijn. Constantin Budescu was het eindstation van een leuke variant van een vrije trap en opende de score. Dezelfde speler zorgde op slag van rust voor een verdubbeling van de marge. Een soort voorzet van de zijkant sloeg tot verbazing van iedereen binnen bij de tweede paal: 0-2. In de tweede helft bepaalde Alexandru Maxim de eindstand op 0-3.

De Roemenen hebben de kwalificatiecampagne afgesloten met een puntenaantal van twintig. Dat zijn er vier meer dan Hongarije, dat nog wel mag hopen dat het als beste nummer drie naar het EK zal gaan. De Hongaren zijn de kwalificaties met een slecht gevoel geëindigd, omdat er met 4-3 verloren werd bij Griekenland. De Grieken maakten niet alleen hun eerste thuisgoal in de kwalificatieserie, maar scoorden meteen vier keer. Konstantinos Stafylidis, Panagiotis Tachtsidis, Kostas Mitroglou en invaller Panagiotis Koné waren trefzeker. Bij de Hongaren deed Krisztián Németh (ex-Roda JC en ex-RKC) van zich spreken met twee doelpunten, Gergö Lovrencsics maakte de andere treffer.

Noord-Ierland bleef op visite bij Finland steken op een 1-1 gelijkspel, maar is wel groepswinnaar met 21 punten. Met een keurige kopbal zorgde Craig Cathart met zijn eerste interlanddoelpunt voor de 0-1, Paulus Arajuuri wist een punt uit het vuur te slepen namens de Finnen, waar PEC Zwolle-speler Thomas Lam op de bank bleef. Finland, dat zich nog nooit voor een eindtoernooi plaatste, is vierde geworden met twaalf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen