Oranje -19 sluit eerste kwalificatiefase af met remise

12 oktober 2015, 17:25

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar heeft het eerste kwalificatietoernooi voor het EK 2016 afgesloten met een gelijkspel. Na de overwinningen op Gibraltar (9-0) en Liechtenstein (2-0) bleven de Nederlandse talenten tegen Frankrijk steken op een 1-1 remise.

Het Nederlandse jeugdelftal keek na twintig meten spelen tegen een achterstand aan, door toedoen van Paris Saint Germain-speler Jean-Kévin Augustin. Hoewel de Fransen de betere ploeg waren, herstelde Ajacied Donny van de Beek vlak voor de pauze het evenwicht. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Nederland greep daarom naast de groepswinst, aangezien Frankrijk een iets beter doelsaldo heeft.

Het resultaat maakt verder weinig uit voor Oranje onder 19, aangezien de ploeg van coach Aron Winter al nagenoeg zeker was van een plek in de Eliteronde, die in maart op de planning staat. Daar kan definitieve plaatsing voor het EK 2016 in Duitsland in de wacht worden gesleept. Op 3 december wordt er geloot voor de Eliteronde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen